fbpx

Norges største popband til Elvefestivalen!

11.04.2019

Lyden av norsk 90-talls-pop er på vei tilbake og fredag 23. august står Di Derre på scenen under elvefestivalen 2019! Di Derre feiret 25-årsjubileum i 2018, med splitter nytt album og nå kommer de tilbake til Drammen og Elvefestivalen.

I 1998 ga Di Derre ut sitt fjerde album, «Slå meg på». Deretter ble det stille fra bandet, som hadde dominert norskspråklige spillelister gjennom store deler av 90-tallet. Men allsangen fortsatte å runge i hele landet til låter som «Jenter», «Børs cafe» og «Rumba med Gunn». I mellomtiden hadde låtskriver Jo Nesbø blitt krimforfatter med stor internasjonal suksess, mens bandet har fortsatt å spille få eksklusive konserter med ujevne mellomrom.

«På sitt mest populære spilte Di Derre 180 konserter på et år. – Dette var en av grunnene til at jeg reiste til Australia og skrev den første boka om Harry Hole. For å få en pause fra alt det der», forteller Jo Nesbø

2019 er året hvor bandet har vært på jevn opptur, men Jo Nesbø måtte gå en ekstrarunde med seg selv om bandets fremtid da broren og Di Derre medlem Knut Nesbø døde i 2013.

«Knut var selve motoren i bandet, han var den som tok seg av alt det organisatoriske og sto på slik at vi andre kunne komme til dekket bord. Så hva gjør vi nå som han er borte? Espen (Stenhammer) gikk inn i rollen som organisatoren etter Knut, men hva med ny gitarist? Knut var ikke verdens beste gitarist, men han var verdens beste Di Derre-gitarist. Han fant sitt eget sound», sier Jo Nesbø.

Det er morsommere å spille nå enn det var da det var på sitt mest hysteriske, synes Jo Nesbø, og legger til: – «Broren min sa det best en kveld vi diskuterte om Cliff Richard var en mann med integritet. Da sa han: «kred er noe folk gir deg, og kan ta fra deg igjen. Integritet er noe du har, og hvis du har den, er det ingen som kan ta den fra deg». Di Derre har alltid hatt integritet,» sier Jo Nesbø.

Di Derre gjorde comeback med et brak i 2013. Dobbeltalbumet «Historien om et band» inneholdt både tidligere innspilte, men uutgitte låter, samt nyskrevet materiale og låter fra Jo Nesbø sitt soloalbum «Karusellmusikk».

For fem år siden falt valget på Unni Wilhelmsen. Som aldri hadde tatt i en elgitar før.

«Da han ringte for å spørre, måtte jeg virkelig spørre tilbake om han hadde røyka – selv om jeg vet at han ikke gjør det. Jeg har jo aldri spilt elgitar! Men så kjøpte jeg noen fete elgitarer og gikk i gang. Jeg oppdager nye ting hele tiden, det er dritgøy», forteller Wilhelmsen.

Sommeren 2014 la bandet ut på sin første store turné på mange år. De reiste land og strand rundt til utsolgte scener, jublende anmeldelser og satte stadig nye publikumsrekorder. Suksessen er deretter blitt gjentatt med årlige sommerturneer.

I 2015 skrev bandet historie med å spille for omlag 10.000 elleville publikummere under Jugendfest i Ålesund. I 2017 satte de publikumsrekord på Furøya i Tvedestrand med over 3100 besøkende, mens nærmere 6000 fikk med seg folkefesten under RaumaRock, hvor bandet først spilte minikonsert på fjellet Nesaksla, før de senere headlinet festivalens hovedscene. I tillegg til å ha spilt for over 5000 jublende moldensere under Moldejazzen i 2018, solgte Di Derre ut sin tradisjonelle førjulskonsert på Sentrum Scene i rekordfart. Det ble satt opp ekstrakonsert – også denne utsolgt.

25 år etter starten markerer Di Derre, opprinnelig en løs kameratgjeng som knapt kunne spille, jubileet med sitt første studioalbum på tyve år, «Høyenhall». Albumet Høyenhall mottok strålende kritikker, og singelen «Det Går Fint» er blitt en godt etablert radiohit. I tillegg til de gode, gamle slagerne «Jenter», «Rumba med Gunn (1-2-3)» og «Syk», har publikum nå fått et nytt knippe slagere med høy allsangfaktor!

Sommeren 2019 skal bandet spille sammen med selveste KORK på Frognerseteren Amfi i Oslo, samtlige konserter utsolgte! I løpet av noen hektiske år på 90-tallet gikk Di Derre fra å være et kultband til å bli allemannseie, alt på grunn av en sang om jenter. Det er blitt færre sanger om jenter som kommer og går, men bandet består fortsatt i dag av Jo Nesbø (vokal, gitar), Magnus Larsen jr. (bass), Espen Stenhammer (trommer), Halvor Holter (tangenter), Unni Wilhelmsen (gitar, vokal) og Lars Jones (gitar).

Snart står de på scenen på Gamle Kirkeplass til sensommer og riktig god fredagstemming.

SIKRE DEG DIN BILLETT HER!