fbpx

Frivillig

Det blir ikke Elvefestival uten mange frivillige. Derfor er vi avhengige av deg, en ekte Elvehelt, som vil være med på å lage fest og magi i august! Hver og én bidrar til at festivalen når nye høyder hvert eneste år.

Vi har frivilligoppgaver på mange ulike arenaer rundt om i byen. Områdene er: Bragernes Torg, Byparken (konsertarenaen), Union Brygge, bystranda, Friluften uteservering ved Ypsilon og elvelangs Drammenselva. Det finnes mange forskjellige oppgaver, slik at DU finner oppgaven som passer nettopp for deg!

Hva får du som frivillig:

  • Billetter: For ett lekende lett og hyggelig skift får du ett dagspass til konsertarenaen i Byparken, og for to skift får du et fullt festivalpass for begge konsertdager. Flere av arbeidsoppgavene tilrettelegger også for at du kan jobbe mye i forkant av festivalen og ha helt fri under arrangementet.
  • Bli-kjent-fest og kickoff uka før festivalen på Gildehallen
  • Frivilligfest etter festivalen
  • Arbeidserfaring og minner for livet!
  • Latter, samhold og uendelig mange karmapoeng!

Hva forventer vi av deg?

Det er absolutt ingen forutsetning at du har erfaring fra festivalarbeid. Det viktigste er at du er engasjert, har en positiv innstilling og er presis og samarbeidsvillig. Ellers forventer vi at du stiller opp til avtalt tid, opplagt og ikke påvirket av rus. Som frivillig får du en fantastisk mulighet til å gjøre noe for byen, se spennende konserter, være med på morsomme aktiviteter og ikke minst; bli kjent med mange nye, positive mennesker med store hjerter for byen sin.

Hva kan du forvente deg av oss?

Du får nødvendig opplæring til å gjennomføre oppgavene du blir tildelt, mat og drikke den tiden du er på jobb. En teamleder vil være tilgjengelig for deg hele tiden dersom du lurer på noe.

Du kan forvente god stemning og masse flinke og hyggelige kolleger som kommer til å bidra til en super opplevelse! I tillegg har vi sosiale aktiviteter som frivilligfester; både før og etter festivalen.

Aldersgrense

Det er 18-års aldersgrense i Byparken, derfor kan vi heller ikke engasjere frivillige som er under 18.

Noen av de andre arenaene har mulighet for å ta i mot frivillige under 18. Ta kontakt for mer info.

Når åpner portalen? Når får jeg svar?

  • Portalen åpner i mars.
  • Du vil få svar på din søknad innen sommeren. Følg med for mer informasjon.
  • Hvis du blir godkjent, vil du få innlogging til en egen portal med mer informasjon om oppgaver, arbeidstider osv.

Hvilke arenaer kan jeg jobbe på?

Nytt av året er at vi har to ulike frivilligområder. Jobber du på konsertarenaen i Byparken har du base på Handelstanden (det gule, eldre huset tvers over gaten for gamle Park hotel). Her blir du møtt av en frivilligvert og din teamleder, her er det bespisning gjennom dagen og pauserom samt et lager hvor du finner utstyr for å kunne utføre jobben din.

 

Hvis du er frivillig på det vi kaller “folkefesten” (dvs Bragernes torg, Friluften, Union brygge, byparken, Strømsø torg, bystranda eller elvebredden) har du base på eget frivilligområde på Bragernes. Dette blir i en av sidegatene til Bragernes torg. Her blir du også møtt av en egen frivilligvert og din teamleder. Her er det også servering av mat gjennom dagen, og det er lagt tilrette for en pust i bakken.

Byparken

Har du lyst til å få med deg flest mulig konserter mens du er på jobb? Da er Byparken stedet for deg! Det er nemlig på dette området de største artistene står på scenen, og publikumet her har kjøpt billetter for å kose seg med god musikk, gode venner og gjerne noe godt i glasset. Det finnes også egne VIP-områder på festivalområdet.

Der det er mange mennesker, er det mye som må gjøres! Derfor finnes det mange forskjellige arbeidsoppgaver i Byparken. Det er også viktig å huske på at det ofte kan være stort trykk og mye å gjøre. Våre frivillige er helt nødvendige for at det skal bli festival, og som frivillig bidrar du til at gjestene får en magisk opplevelse som gir minner for livet!

Gamle Kirkeplass

Bragernes Torg

Bragernes torg med tilstøtende gater er Elvefestivalens mest besøkte arena og er dermed en skikkelig folkefest. Vi regner med at mellom 120.000 og 150.000 passerer området i løpet av 3 dager, så her blir det fullt av blide folk i alle aldre!

Som frivillig på Bragernes Torg kan du jobbe i baren, selge billetter eller sørge for at torget er ryddig og pent! Er du teknisk anlagt, så trenger vi også noen sceneverter som kan sørge for at alt går riktig for seg på og rundt scenen samt å bistå artistene og lydteknikeren 🙂 I tillegg finnes det mellom 50 og 60 salgsboder på torget under festivalen, og det er behov for mange verter som holder er til hjelp for både salgsbodene og følger med på at gjestene våre har det bra.

På Bragernes Torg øvre er det underholdning gjennom hele helga. På fredag vil det være underholdning mellom 16.00-01.00, lørdag 11.00-01.00 og søndag 11.00-17.00. Skiftene vil variere deretter.

folkeliv på torget4

Parken

I parken vil det være mange aktiviteter for barn, så her blir det skikkelig moro å være!  Som frivillig her vil arbeidsoppgavene stort sett være å være en god vert som store og små kan komme til for informasjon om arrangementet. Ved siden av å svare på spørsmål passer du på at alle har det bra, det innebærer både vakthold og  at du hjelper til med å holde området ryddig og hyggelig å være i. Skiftene er også noe kortere og tidligere ferdig enn for eksempel i Byparken, så en jobb her passer fint for deg som har begrenset med tid, eller som vil se konserter senere på dagen.

Elvebredden

Ved elvebredden blir det full fart! Her blir det deilig stemning med en god blanding av mye action og rolige stunder. Som frivillig her kan du være publikumsvert! Da tar du vare på våre gjester, svarer på deres spørsmål og generelt sørger for at det er trivelig å være på området.

Friluften

Friluften hadde årets store comeback under Elvefestivalen 2018! Opprinnelig så var friluften byens mest populære utested på 50- og 60-tallet. Nå gleder vi oss til å gjenskape magien under årets festival.

Vi ønsker å minnes den “gamle” Friluften og gjenskape stemningen som fantes der. Her blir det uteservering av både mat og drikke, og vi har selvfølgelig bestilt godt vær!

På friluften trenger vi både bartendere og verter som kan holde et øye med gjestene våre samt holde området ryddig.

friluftenfriluften svarthvitt

Bystranda

På Bystranda blir det alle slags aktiviteter, og det topper seg med  “Ta Sjansen!” på lørdag.  På Bystranda trengs det også verter i likhet med alle de andre festivalområdene.

 

På forhånd takk for ditt engasjement – det blir ingen folkefest uten frivillige! Lurer du på noe, send mail til frivillig@elvefestivalen.no

Hva kan du jobbe med?

Alle områder får en egen team-ansvarlig som blir din sjef.

Frivilligvertskap

Arena: Alle

Frivilligkontoret og matservering til de frivillige på Handelsstanden eller på Bragernes.


– Frivilligkontor på Handelstanden eller på Bragernes: Registrere frivillige når de kommer på jobb, dele ut t-skjorter, billetter og svare på spørsmål fra de frivillige.

– Matservering: Tilberede og servere enklere retter til frivillige og crew.

Bar

Arenaer:

Bragernes torg, Byparken og Friluften (Elvebredden)


Arbeidsoppgaver:

– Sørge for å fylle opp glassene til tørste festivaldeltakere
– Ta i mot betaling og administrere kasse
– Sørge for at det er ryddig så de andre har gode arbeidsforhold

Rigging

Arenaer:

Hovedsakelig i Byparken, men også ved behov på de andre arenaene.


Arbeidsoppgaver:

– Hjelpe til med å forberede området og rigge diverse utstyr opp (i forkant) og ned (i etterkant).

– Du bør kjenne dine grenser og være i god nok fysisk form. Har du skader, er det lurt å heller velge en annen stilling enn akkurat denne

Solskinnspatrulje

Arena:

Byparken eller folkefesten rundt i sentrum


Arbeidsoppgaver:

– Holde humøret oppe til alle på jobb ved å overraske dem med kaffe, vafler og en klem når det trengs 🙂

Renovasjon

Arenaer:

Bragernes Torg, Byparken, Bystranda, Parken og Elvebredden


Arbeidsoppgaver:

Sørge for miljøvennlig renovasjon og hyggelige toalettforhold, samt at området til en hver tid ser rent, pent og innbydende ut

Billett / innsjekk

Arena:

Hovedsakelig i Byparken, men det er også behov på Bragernes Torg senere på kvelden.


Arbeidsoppgaver:

– Salg av billetter ved inngang
– Påsetting av adgangsbånd

VIP Byparken

Arena: Byparken


Arbeidsoppgaver:

– Sørge for god forpleining av festivalens sponsorer og samarbeidspartnere
–  Bar, vertskap, bong-kontroll og rydding

Stagehands

Arena:

Byparken og Bragernes Torg


Arbeidsoppgaver:

– Bærehjelp for artistenes eget utstyr og produksjon ved ankomst og avreise. Plassering av utstyret på scenen

Runnere

– Festivalens reddende engler, bidrar der det trengs når det trengs
– Her er det en fordel om du har litt «stamina» og ikke er redd for å påta deg nye oppgaver på kort varsel, samt at du har sansen for fysisk arbeid så vel som publikumsservice

Promotering

Markedsføre festivalen i forkant – dele ut flyere, henge opp plakater mm.

Informasjonsbod Bragernes torg

Selge billetter, båndpåsetting og svare på alskens spørsmål fra festivalens gjester.

Backstage

– Tilrettelegge for at artistene har gode forhold før og etter konsert
– Tilredning av mat, vertskap, rydding mm

Nattevakt

Vi trenger nattevakter på alle arenaer, og det finnes alltid frivillige som er noen skikkelige nattugler og trives med å jobbe mens andre sover.

Publikumsverter

Arena:

Bragernes Torg, Byparken, Elvebredden, Bystranda og Parken


Arbeidsoppgaver:

– Holde området ryddig

– Vakthold – passe på at alle har det bra 🙂

– Svare på spørsmål fra publikum

– Bistå salgsboder