fbpx

Folkefesten i Drammen

28.06.2018

Sommeren er godt i gang og vi har begynt nedtellingen til årets hyggeligste festival – Elvefestivalen i Drammen. 23. – 26. august blir Drammen forvandlet til en eneste stor folkefest, med underholdning og aktiviteter for både store og små.

Artistene til konsertprogrammet på Gamle Kirkeplass er allerede annonsert og ti unike artister er klare for å lage god stemning og spre ekte musikkglede. Under kan du lese om noen av høydepunktene fra gratisprogrammet rundt i bybildet!

På lørdag forvandles Union Brygge til Bondens Marked med et fristende utvalg av kjøtt og fisk, brød og kaker, syltetøy, saft og geleer, honning, dressinger og urtekosmetikk og mye mer. Produsenter med unike og lokale matvarer som er tilberedt med omhu vil gi deg følelsen av det ekte og ferske – direkte fra produsenten. Den som deltar på Bondens marked skal selv ha høstet, avlet eller fanget råvarene og/eller syltet, bakt røkt eller på annen måte foredlet varen. Bondes Marked finner du fra 10-18. Les mer her www.bondensmarked.no

Kl. 13 blir Bragernes Torg fylt med musikalsk glede når Drammen International Gospel Choir (DIGC) tar turen! Koret har base i Åssiden kirke i Drammen, som ble stiftet i 2009, og har per i dag 35 medlemmer fra 8 forskjellige nasjoner. Musikalsk leder er Sven Jøran Michelsen og fast pianist er Trond Akerø-Kleven.

DIGC har samarbeidet med flere kjente artister som Kjetil Bjerkestrand, Christian Ingebrigtsen, Det Betales, Donkeyboy, Benedicte Adrian, Eli Kristin Hansveen og nå senest med The FAB 3 (Stephen Ackles, Paal Flaata og Vidar Busk). Samarbeidet med The FAB 3 er pågående og DIGC skal blant annet opptre sammen med dem på Allsang på Grensen sommeren 2018 i tillegg til flere konserter både i Oslo og Drammen. DIGC var også med og koret Karoline Krüger og Anita Skorgan under årets Melodi Grant Prix finale i Oslo Spektrum. Det gledes!

Velkommen til Bryggeripiknikk på Gummibaren på Union Brygge kl. 12! I år som i fjor blir det Bryggeripiknik fra kl 12-18 på lørdag. I år vil det være Aass og Bryggerhuset som er representert på pikniken. En DJ sørger for god stemning med god musikk og det vil bli servert deilig grillmat og pizza. Velkommen!

Langs Elvebredden er det blant annet Formel 1 kjøring med Marit Strømøy og båtrace med Drammen Grand Prix. Flere aktiviteter lanseres fortløpende, så det er bare å følge med i tiden fremover.

Les mer om det spennende folkefestprogrammet HER.