fbpx

DAG 2 av Elvefestivalen

25.08.2019

Den magiske stemning fortsatte når Drammen invitert til dag to av Elvefestivalen. Folkefesten bydde på et yrende liv i hele byen. Vi festet inn i de sene nattetimer, delte smil og en skål før konfettien regnet over Gamle Kirkeplass i en verdig avslutting av konsertprogrammet med selveste Tinie Tempah.

Når vi åpnet portene til Gamle Kirkeplass, var det en ting på agendaen: Drammens store sønn Freddy Kalas. Freddy hadde bestemt seg for en ting, det var hans oppgave å sørge for at Drammen kom i festivalstemning! Skålen sitter løst i hånda og Freddy han kan syng han og by på seg selv gjør han så til de grader.

Det går i kjente og kjære klassikere og humor på scenen, før han drar i gang en Avicii-cover. Publikum steker i sola og festen er i gang. Et høydepunkt kommer når han synger «alle veit det er fest hos Kalas» med allsang fra publikum og litt stive hofter på Freddy. Han lurer publikum og begynner på «Jovial» før han ler litt og sier: «Den ska vi ta etterpå». Med god humor fra scenen bare byr og byr denne folkekjære artisten. For en åpning! Konserten avsluttes med både «Jovial» og «En pinne for… Drammen».

Så står Kjartan Lauritzen for tur. Han har kjøpt seg et nytt antrekk for kvelden og mener det stammer fra Drammen. Humor hele veien til månen her også. Solen steker fortsatt og det nye antrekket forsvinner raskt. Kjartan har god kontroll på både flow og moves.  Han drar en Harald Eia og Bård Tufte referanse og sier: «Denne sangen er egentlig litt trist, men den er på engelsk så da går det bra». Etter «Fa-fa-faen», der melodien er hentet fra Datarocks «Fa-fa-fa», kastet han den nyinnkjøpte hatten fra seg. «Den som plukker den opp, må opp på scenen for å danse», og med det får han dansehjelp på scenen. Han avslutter showet med et ønske om at alle skal være snille med hverandre.

Dans, Rap og heftig sceneshow

Dansende inn på scenen kommer Skandinavias svar på Justin Bieber, men etter å ha sett denne konserten er det en ting som er sikkert: Benjamin er sin egen artist. Han gjør sin greie, med stor selvtillit og det er ikke så rart, han gjør det så utrolig bra! Det hylegrines på første rad. En storsjarmør står på scenen og «Dance you off» ble levert til et ellevilt og hengivent publikum. Benjamin behersker både egne og andres låter svært godt og serverer Lionel Richies «All night long» for virkelig å få publikum med seg på allsang. Han blunker lekent til jentene og bare danser og danser som om han aldri blir sliten. Denne fyren er født til å bo på en scene.

Kvelden er fortsatt ung og på scenen står hele Norges favoritt Onkel! Har du ikke hørt det utrykket så har du ikke hørt om OnklP, og leit er det. For han leverer så til de grader. OnklP har turnéavslutting og med seg på scenen har han to kordamer, Dj og en stor flaske Champagne. Sistnevnte deler han raust ut, gjennom konserten. Vi er enige med anmelderne, OnklP er landets beste tekniske rapper. Stålkontroll på publikum, kommer i tillegg. Han er den fyren som alltid har holdt det ekte. Konserten er en blanding av nytt materiale og gamle godlåter. Gjestespill fra Herreløse og «Styggen på ryggen» i avslutting. Dette var virkelig et smørgåsbord av norsk hip-hop.

Nå har mørket senket seg. Og publikum er klare for neste konsert. Det finnes bare en JULIE BERGAN. Vi ble blåst av banen da hun åpner med STFU. Publikum skjønte nesten ikke hva som kom: Dropp oppvarming, her skal vi feste! Det er også dette Julie Bergan spør om og hun får et rungende «JA!» til svar. Hun kjører på. Dama danser som en gud. Vekselvis med backup-dansere, men hun skinner minst like sterkt alene. En ekte Pop-Prinsesse. Som en svært velkommen overraskelse kommer Benjamin Ingrosso opp på scenen og synger «I’ll be fine somehow», med et heftig lysarrangement som bakteppe. Ekstasen er et faktum, Julie er 100% GIRL POWER!

Avsluttingen kommer fra selveste Tinie Tempah. Han lar publikum varmes opp av Djen som gjør Gamle Kirkeplass om til landets heftigste dansegulv. Når Tinie endelig går på, er festen alt i gang. Rapperen fra Storbritannia har et norsk flagg trykket på ryggen og tar med seg konfettikanoner, røyk og flammer. Han har også med seg party-bangers og helt nytt materiale. Det er ganske sjukt å tenke på at her står en av verdens største stjerner, med nytt materiale som smeller, hos oss i Drammen! Med megahiten «Written in the stars» var det ingen tvil! Tidenes beste Elvefestival var i ferd med å bli enda bedre.

Nå er det bare å glede seg til siste aller siste dag. Lunds Tivoli har allerede åpnet og der er aktiviteter rundt om i hele byen frem til tidlig kveld.

Takk for gårsdagen kjære Drammen, la oss nyte siste etappe av Elvefestivalen til det fulle!

LES MER HER