fbpx

Dag 1 på Elvefestivalen

24.08.2019

Det var en helt spesiell stemning når Drammen inviterte til folkefest i går. Det er rørende og se 7000 mennesker samlet foran scenen, for å feire at livet er godt og vakkert på solsiden i Norges vakreste by.

Kl 16:30 åpnet vi portene til Gamle Kirkeplass, og inn strømmet unge og gamle, korte og lange, sangglade og joviale festivaldeltakere. Et fult preppet festivalområde stod og ventet på å nytes til siste tone. Kanskje fiksa du billett i august 2018 eller kanskje du fikk tak i en av de siste i går, men så stod du iallefall her og gledet deg til alt som skulle komme.

Først gikk Minor Majority på scenen og serverer myk melodiøs rock. Det skal være litt seigt i oppvarmingen. Dansefoten og strupebåndet har ikke helt fått varmen enda. Men det er og blir en perfekt åpning av konsertprogrammet. Ved siden av scenen fylles VIP-teltet til randen og foran scenen har ivrige tilskuer stilt seg klare. Jubel og applaus er selve bensinen til artister og den som spør om mer, får svar. Så det runger over hele Gamle Kirkeplass.

«Vi bor rett borti her» sier Pål Angelskår og det er dette vi elsker. Drammen og folkefest samhold og kjentfolk. La kvelden begynne…

Det er stappfullt foran scenen og det er ikke så rart. For vi venter alle på hjerte-popen fra 90-tallet, der ingen ringere enn Di Derre skal invitere til allsang og vips så står de der.

«Du veit at det fortsatt er seinsommer sant?» spør Jo Nesbø og vi veit det så altfor godt. Stemminga er svett og god. Skyene flytter seg endelig over solen da den ligger lavt og det koker i publikum. «En, to, treeee…» Rumba med Gunn brøles ut i sommerkvelden.

Unni Wilhelmsen stråler i flosshatt og finstas. Dette tilskuddet til en ellers sammensveisa gjeng er høyt velkommen, og hun drar en annerledeshet inn på scenen som vi tar imot med beundring. Jo Nesbø er trygg, god og veit å bjuda på. Lyslenkene tennes i det allsanger eksploderer til «jenter som kommer og jenter som går».

De gamle klassikerne ruller ut som perler på en snor og ikke bare kan publikum teksten så altfor godt. De strekker armene i været, opp og frem i kjærlighet for bandet trykket så nærme hjertet. Di Derre nå og ut evigheten!

Ellevill applaus

Det er STAUT sin tur. Jovialt og flott med fele, braks og bram. Disse gutta veit hvordan de skal få stemminga på topp og gjett om det slår an! Publikum danser til radiohiten «Slepp meg inn», der vokalist og mandolinspiller Gaute Lein Ausrøder er svært god. For en strupe og for en karisma! Underveis deler han publikum i to, og de synger mot hverandre.

Når fela får spille hovedrollen i dette mesterverket av en konsert som eneste på scenen – bryter det ut i vill jubel. Gromguttene i STAUT rundet av med «Sjå sole», publikum synger med fra første tone. Valdrisene viser at de føler seg hjemme i Drammen og Drammen tar de imot med åpne armer.

Lind + Nilsen + Fuentes + Holm åpnet med «Halleluja». Det nesten umulig å ikke få frysninger. Fire av landets mest talentfulle artister på står på scenen og byr på den ene låta etter den andre. Det er kanonstemming fra første stund.

Når de setter i gang med «She`s so high» stjeler Fuentes lekent litt av showet med en rød tamburin, før Nilsen viser hvorfor han en gang i tiden vant «World Idol». Det er et virkelig sammensveisa band som ser ut til å storkose seg på scenen. Dette kan de. Det er full jubel, klapping og allsang om hverandre.

Lind byr på akustiske sanger og «When Susanna cries» fremføres nesten alene. Det er så innmari fint. Så setter Gutta i gang med en Norsk kavalkade, med så mange godlåter at en nesten begynner å grine av glede. Det er Knutsen & Ludvigsens «Juba juba», Marius Müllers «Den du veit», Morten Harket´s «Kamilla & Tyven», Jan Eggums «En natt forbi» og De Lillos «Kokken Tor». Denne konserten går ikke i glemmeboka med det første.

Når scene teppet faller for siste gang er det Drammens egne Donkeyboy som står foran et feststemt publikum. Forventingene er skyhøye!

«Det er så hyggelig å være tilbake her, Det har vi ikke vært siden 2010. Jeg håper dere er klare for noen poplåter!»

Konserten føltes litt som en hit-parade der en og en musiker står i front på scenen med sang eller shreddende på et instrument. Linnea Dale er tilbake med Donkeyboy og hele showet er mykt, funky og popete. De avslutter kvelden med store badeballer ut i folkemengden og et publikumsfrieri foran et ekstatisk publikum. «Det vanskelig å ikke fortsette festen. Men, det kommer en dag i morgen også». Elvefestivalen har bare varmet opp og selv om fredagen er en dag som går inn i historien som tidenes beste åpning av Elvefestivalen, har vi så vidt begynt.

I dag står Drammens store sønn Freddy Kalas på scenen allerede 16:45 – vi begynner festen tidlig.

Velkommen skal dere være ❤️

Her er dagens program:

16:45  Freddy Kalas
20:20  OnklP
21:35  Julie Bergan