fbpx
Tinie Tempah

Tinie Tempah

Gamle Kirkeplass lørdag 24.08.19, klokken 23:00

Tinie Tempah er bekreftet til Drammen!

Først og fremst, det er veldig lite “tiny” med Tinie Tempah. Per dags dato er britiske Tinie Tempah en av verdens største stjerner og Patrick Chukwuemeka Okogwu (vi sier Tinie…) har hatt en eventyrlig suksess siden debuten i 2005.

Det hele startet i 2010 da Tinie Tempah debuterte med singelen “Pass Out”. Etter å ha solgt vanvittige 92.000 eksemplarer den første uken havnet singelen på førsteplass på UK Singles Chart. Hans tredje singel, “Written In The Stars” solgte 115.000 kopierer på en uke.

Alle rekorder ble likevel slått da han ga ut singelen “Not Letting Go” i 2015, hans sjette #1 i hjemlandet! “Girls Like” (feat. Zara Larsson) fulgte tett opp, og imed sitt tredje album, “Youth”, som blant annet inneholder radiohittene “Not Letting Go, feat Jess Glynne”, “Turn The Music Louder” og ”Text From Your Ex” med Tinashe. Med seg på albumet har Tinie fått med seg andre merkbare artister som Zara Larsson, Wizkid, TroyBoi, Shift K3Y og Jakwob. Selv beskriver han albumet som en kjærlighetserklæring til London, som i følge han selv har bidratt til å forme den eventyrlige suksessen han opplever i dag.

Tinie har nemlig vært en fast gjenganger på toppen av de britiske hitlistene helt siden debuten, og er en høyt respektert artist med beina (for det meste) godt plantet på jorden.

Men det er ikke bare britene som elsker han. Han har tatt musikkbransjen med storm, og har en stor lojal fanskare verden over. Sommeren 2013 var Tinie med på å avslutte de Olympiske Leker i hjembyen London. På Senkveld med Thomas og Harald beskrev han dette som sin beste konsert noensinne.

Tidlig i sin karriere turnerte unggutten med Jay-Z, Chase & Status, Rihanna og mange flere. Superstjernen fra England har også en hel rekke med priser å skilte med. I 2010 fikk han med seg ”Best Newcomer” og ”Best Video” på Mobo Awards, ”Best Newcomer”, ”Best Hiphop-act” og ”Best Collaboration” på Urban Music Awards. I 2011 dro han med seg blant annet ”Best Breakthrough Act” og ”Best Single” fra Brit Awards, og i tillegg fikk han med seg BET Award sin ”Best international Act:UK”. Han har truffet jackpot med syv låter på den offisielle UK Singles Chart– like mange som Robbie Williams, Kylie Minogue og Michael Jackson. Med andre ord, listene er lange med Tinie, trenger man si mer…?

Det er ingen tvil om at Tinie Tempah er et av de største talentene som har kommet fra England de siste årene, og det har kokt de få gangene han har kommet hit til lands! Vi vet at når “Pass Out” spilles for fulle mugger på Parkscenen er det INGEN som står stille. Og hvem får vel ikke lyst til å ta en slurk rett fra flaska når man hører “Drinking from The Bottle” i samarbeid med Calvin Harris? Tinies smittende blanding av pop, hiphop, house og grime er like uimotståelig fra scenekanten og er stedet der stilikonet og entertaineren Tinie Tempah virkelig kommer til sin rett.

Snart står verdensstjernen foran deg, og med seg har han sin gjenkjennelige og unike blanding av hiphop, electro og arenapop. Da kan du ikke annet enn å synge med, og håpe at dagen aldri tar slutt.

Gled dere Drammen.

En by, en elv, en festival!