fbpx
Staut

Staut

Gamle Kirkeplass fredag 23.08.19, klokken 19:45

Fengende melodier, gode tekster, særdeles dyktige musikere og ikke minst en voldsom energi på scenen – det er mange grunner til å glede seg til Staut besøker Elvefestivalen! 

Gjengen fra Valdres har blitt en av de absolutt ledende i sin sjanger. Både Aftenposten og Dagbladet kalte det siste albumet “Makalaus” for ‘feiende flott folkrock’ og trillet femmere i fleng. Seneste singel ut, «Leika Like Ved», ble A-listet på NRK P1 og viser at Staut er høyaktuelle med full rotasjon hos NRK. 

Staut har både gullplater og førsteplass på albumlista å vise til, en flere år lang turnéliste og et antall konserter som få andre band i Norge kan matche. Det har vært store og profilerte TV-opptredener, en solid rekke radiolistinger og ikke minst: kvalitet hele veien. Gjennom 2018 har sekstetten turnert flittig for fulle hus Norge rundt, i tillegg til å slippe hele tre singler! 

Og at siste album har fått navnet «Makalaus» er langt fra tilfeldig;

«Makalaus er en fjelltopp som ligger på grensa mellom Nord-Aurdal og Sør-Aurdal i den sørlige delen av Valdres. Turen opp dit er verken lang eller krevende men når man er oppe møtes man av en panoramautsikt som i alle himmelretninger er makeløs – på sin måte. 

Det er denne utsikten vi i Staut vil vise folket når vi nå gir ut vårt sjette album. Vi håper å ta folket med på en musikalsk topptur som ikke er for lang og krevende men som likevel gir en vidstrakt panoramautsikt inn i vårt landskap av ord og toner. 

Her vil du finne ville, rytmiske stryk, stille tjern med vare toner, melankolske, mollstemte solnedganger og et yrende dyreliv med dansende tiur i yppig lek, en lyrisk rev som muligens lurer deg første gang du hører den – og kanskje, om du lytter nøye, kan du høre ei klok ugle som uler langt inne i skogene», forteller låtskriver Ørnulf Juvkam Dyve 

Staut er: Gaute Lein, Asle Tronrud, Ørnulf Juvkam Dyve, Dag Arve Sandnes, Frode Flatland, Torgeir Bolstad

Vi ser frem til å la oss trollbinde av Stauts smittende toner 23. august! 

Sikre deg plass på første rekke her.

Har du fått med deg hvem andre som besøker Elvefestivalen i august? Ta en titt på vårt programmet vårt her – flere artister lanseres snart!