fbpx
Minor Majority

Minor Majority

Gamle Kirkeplass fredag 23.08.19, klokken 17:00

Med låter som «Dancing in the Backyard», «Come Back to Me», «She Gave Me Away» og ikke minst «Supergirl», var Minor Majority med på å definere det første tiåret i det nye millenniet musikalsk her til lands. Eller som vokalist Pål Angelskår så kledelig beskjedent sa det i intervju med Norsk på Spotify: «Vi er et ganske stillferdig rockeband som var så heldige å treffe den musikalske tidsånden på begynnelsen av 2000-tallet.» Nå legger de ut på veien igjen og fredag 23. august er de endelig å se på Elvefestivalen igjen. Ta fram rødvinsglasset, lommetørkle og en kjær hånd å holde i – dette blir vakkert.

Emopop, høstpop, kosepop – adjektivene for å beskrive Minor Majoritys melankolske, følelsestunge pop-rock har vært mange. Sikkert er det at de har skrevet noen av de fineste popmelodiene her til lands, og at det som startet som et lite indieband endte opp som en av konsert-Norges absolutt mest etterspurte bookinger.

Siden oppstarten rundt årtusenskiftet har gruppa sluppet seks meget kritikerroste album og solgt over 150 000 skiver. Med sjarmøren Pål Angelskår og da keyboardist, senere produsent Andreas Berczelly i front fikk gruppa en tidlig hit med ”Dancing in the backyard” i 2002, og spellemannsvinneren ”Up for you and I” året etterpå. De boblet som en av de nye, store i norsk musikk før de opplevde kjempesuksess med plata ”Reasons to hang around” i 2006, som ble et av tiårets mest unisont kritikerroste norske album. Plata fikk mer enn femogtjue 5’ere på terningen her hjemme bl.a. i VG, Dagbladet, Aftenposten og 6’ere i bl.a i Dagsavisen og Romerikes Blad. Albumet nådde andreplass på VG-Lista og inneholdt intet mindre enn fire store radiohits. Etter å ha figurert på «årets beste lister» over hele medie-Norge i desember, vant plata spellemannsprisen i januar, 2007, i kategorien «Beste Popgruppe». «Reasons To Hang Around» oppnådde også strålende kritikker og gode salgstall nedover i Europa, spesielt i Frankrike og Tyskland.

Etter 2009-utgivelsen ”Either way I think you know” la medlemmene plutselig bandet på is, og mange begynte etter hvert å bekymre seg for at vi aldri kom til å høre noe fra Minor Majority igjen. Men – i så kom det livstegn fra bandet med singelen ”I’ve been here before you” – tilbake i klassisk lydlandskap og til stor jubel fra alle fans. De bestemte seg samtidig for å turnere igjen, og supplert av årets radiosingel ”It’s easier to sing” er Minor Majority et av årets mest etterspurte festivalnavn. Vi gleder oss!