fbpx
OnklP

OnklP

Gamle Kirkeplass lørdag 24.08.19, klokken 20:20

Pål Tøien, bedre kjent som OnklP – har i 15 år levert låter hele Norge fester, gråter og ler til. OnklP vokste opp i den gamle OL-byen Lillehammer og fikk i ung alder en stor interesse for rap. Da han gikk på ungdomsskolen gjorde han skriften sin uforståelig slik at lærerne hans ikke så at han skrev musikktekst i skoletimene – dermed fikk han utfolde seg og bli til den prisvinnende tekstforfatteren han er i dag. 

 

Det var ikke et stort miljø for hip-hop og rap i Lillehammer tidlig på 2000-tallet, men noen dedikerte rappere lagde en demo de sendte til Tungtvann. Tilbakemeldingen de fikk var at to stykker skilte seg ut: nemlig Jaa9 og OnklP. I 2002 gjestet duoen låta ”Stikk av scena” på Tungtvann sin ”Påfyll EP”.

  

Duoen Jaa9&OnklP fikk tidlig en dedikert og relativt stor fan base ved å gi ut låter gratis på nettet. Da de gav ut sin første mix-tape ”Bondegrammatikk” i 2003, solgte den såpass mange eksemplarer – at den fortsatt idag står som den mest solgte mixtapen i Norge. Sammen har Jaa9&OnklP opplevd en enorm suksess, og skrevet hitter som ”Kjendisparty”, ”Glir forbi”, ”Fredag” og ”Hvem faen”. Duoen turnerer fortsatt rundt i Norge, og leverer alltid god stemning og fantastiske live shows

 

Et vellykket samarbeid mellom OnklP og deler av Oslo Ess gav oss OnklP & De Fjerne Slektningene. Slekta leverer en beinhard hybrid av rap og melodiøse rock elementer som ikke har blitt gjort før. Den største hitten deresm”Styggen på ryggen” fikk en sekser i VG, OnklP vant  Edvartsprisen i klassen tekstforfatter og låta var også nominert til P3 Gull og 2x spellemann. 

  

Siden dette har Jaa9&OnklP, og OnklP & de fjerne slektningene gitt ut to album hver seg – Nå er OnklP er klar for sitt andre soloalbum.  

 

Vi gleder oss til å se ham på Gamle Kirkeplass lørdag 24. august.