fbpx
Ellie Goulding

Ellie Goulding

Byparken lørdag 22.08.20

Det hele startet med en MP3-blogg i 2009. I dag er hun blitt et av verdens heteste popnavn. Ellie Goulding gikk raskt fra å bli et kjent navn i blogsfæren til et enda større navn i trykte medier, hvor hun fikk ros fra anerkjente medier som The Guardian, og ikke lenge etter kom tilbudene fra en rekke plateselskaper. Den britiske låtskriveren og musikeren er kjent for sin fengende popmusikk – og up-tempo låter som ‘Burn’ og ‘First Time’ har garantert blitt sunget og danset til, og blitt spilt på alles radioer og høyttalere, verden over.

Født i Herefordshire, England, flyttet hun senere til landets østkyst for å studere drama ved University of Kent. Allerede som tenåring hadde Ellie utviklet en forkjærlighet for folkemusikk, og det var under studietiden hun først ble oppdaget musikksjangeren elektronika. Etter to år tok Ellie en pause fra studiene og flyttet til Vest-London, hvor hun fulgte drømmen om å bli en alternativ sanger- og låtskriver. Her ble hun venn med renommerte produsenter som Starsmith og Frankmusik, som produserte sangene hennes med en elektronisk vri.

Med sitt unike talent for å skrive fengende låter, og tekster som treffer deg midt i hjertet, steg hun allerede den første uken til topps på de britiske hitlistene med sitt debutalbum ‘Lights’ i 2010. Senere samme år ble albumet gitt ut på nytt som ‘Bright Lights’, med syv nye innspillinger, inkludert en cover av Elton Johns låt ‘Your Song’. I tillegg vant hun BBCs ‘Sound of’-prisen og den anerkjente prisen ‘Critic’s Choice Award’ på Brit Awards.

I 2012 ga Ellie ut sitt andre album ‘Halcyon’, som virkelig viste frem hennes musikalske bredde, og i 2013 ble deluxe-albumet ‘Halcyon Days’ gitt ut med ti ekstra sanger. To av sangene, Storbritannias nummer 1 ‘Burn’ og ‘How Long Will I Love You’, var blant hennes største hits. Monsterhiten ‘Love Me Like You Do’ til kassesuksessen ‘Fifty Shades of Grey’ gikk rett til topps iblant annet Norge.

Popstjernens tredje studioalbum ‘Delirium’ i 2015, inspirert av folkemusikk og elektroniske innflytelser, toppet listene i mer enn 12 land, inkludert USA. Popalbumet inkluderte singelen ‘On My Mind’ og klatret seg til tredjeplassen både på de amerikanske og britiske hitlistene. Albumet førte også til samarbeid med verdensstjernene Diplo og Kygo.

I 2017 ga hun ut singelen ‘First Time», et samarbeid med den elektroniske produsenten Kygo, og singelen ‘Close to Me’ med Diplo og rapperen Swae Lee året etter. I 2019 gjestet hun på Clean Bandits singel ‘Mama’, før hun ga ut et par solosingler i ‘Flux’ og ‘Sixteen’. Et samarbeid med Juice WRLD, ‘Hate Me’, dukket også opp den sommeren.

Musikkverdenen vil beskrive Ellie Goulding som en britisk toppliste-vokalist, med en banebrytende evne til å formidle følelsesladet pop. Denne sommeren står hun på scenen under Elvefestivalen – det er bare å glede seg!