Di Derre

Di Derre

Gamle Kirkeplass fredag 23.08.19

Lyden av norsk 90-talls-pop er på vei tilbake med Di Derre fredag 23. august.

I 1998 ga Di Derre ut sitt fjerde album, «Slå meg på». Deretter ble det stille fra bandet, som hadde dominert norskspråklige spillelister gjennom store deler av 90-tallet med låter som «Jenter» og «Rumba med Gunn». I mellomtiden har Jo Nesbø blitt krimforfatter med stor internasjonal suksess, mens bandet fortsatte å gjøre noen eksklusive konserter og festivaler.

Di Derre gjorde comeback med et brak i 2013. Dobbeltalbumet «Historien om et band» inneholdt både tidligere innspilte, men uutgitte låter, samt nyskrevet materiale. Med tap av bror og gitarist måtte det nytt blod inn og valget falt på Unni Wilhelmsen. Som aldri hadde tatt i en elgitar før.

Sommeren 2014 la bandet ut på sin første store turné på mange år. De reiste land og strand rundt til utsolgte scener, jublende anmeldelser og satte stadig nye publikumsrekorder. Suksessen er deretter blitt gjentatt med årlige sommerturneer.

I 2015 skrev bandet historie med å spille for omlag 10.000 elleville publikummere under Jugendfest i Ålesund. I 2017 satte de publikumsrekord på Furøya i Tvedestrand med over 3100 besøkende, mens nærmere 6000 fikk med seg festen under RaumaRock, hvor bandet først spilte minikonsert på fjellet Nesaksla, før de senere headlinet festivalens hovedscene. I tillegg til å ha spilt for over 5000 jublende moldensere under Moldejazzen i 2018, solgte Di Derre ut sin tradisjonelle førjulskonsert på Sentrum Scene i rekordfart. Det ble satt opp ekstrakonsert – også denne utsolgt

25 år etter starten, markerer Di Derre, opprinnelig en løs kameratgjeng som knapt kunne spille, jubileet med sitt første studioalbum på tyve år, «Høyenhall». Albumet Høyenhall mottok strålende kritikker, og singelen «Det Går Fint» er blitt en godt etablert radiohit. I tillegg til de gode, gamle slagerne «Jenter», «Rumba med Gunn (1-2-3)» og «Syk», har publikum nå fått et nytt knippe slagere med høy allsangfaktor!

Sommeren 2019 skal bandet spille sammen med selveste KORK på Frognerseteren Amfi i Oslo, samtlige konserter utsolgte! I løpet av noen hektiske år på 90-tallet gikk Di Derre fra å være et kultband til å bli allemannseie, alt på grunn av en sang om jenter. Det er blitt færre sanger om jenter som kommer og går, men bandet består fortsatt i dag av Jo Nesbø (vokal, gitar), Magnus Larsen jr. (bass), Espen Stenhammer (trommer), Halvor Holter (tangenter), Unni Wilhelmsen (gitar, vokal) og Lars Jones (gitar).

Vi gleder oss til 23. august og folkefest i Drammen!