Flaskeposten uke 10

10.03.2017

Nytt festivalkart!

Vår nye samarbeidspartner på design, Akrobat Designkontor, er i sluttfasen med å utvikle nytt grafisk uttrykk for festivalen. Det blir kjempekult! Som en liten forsmak lanserte vi i går det nye, fine arenakartet de har tegnet for Gamle Kirkeplass. Fint, ja?

Gamle Kirkeplass publikumskart 2017

Festivaltid!

Sommeren er fortsatt et stykke unna, men allerede kommende uke er det klart for festival i Drammen. Johan Halvorsen Musikkfest er en tradisjonsrik feiring av klassisk musikk som varer hele uke 11 til ende. Programmet er bredt og ønsker å ivareta norsk kulturarv på flere nivåer, men har en tydelig klassisk profil og er bygd rundt Drammens egen legendariske komponist Halvorsen. Første konsert er allerede på søndag, så klikk her for å lese alt om det du kan oppleve på en rekke ulike scener i byen til uka.

Image uploaded from iOS

Gratulerer til Skisprint-vinnerne – og mer moro i Vikersund neste helg

Som du kunne lese på elvefestivalen.no tidligere i uka var vi denne uka vitne til nok en Skisprint-suksess i Drammen sentrum. 30 000 ski-engasjerte drammensere heiet verdenseliten fram til heftige dueller, som henholdsvis Stina Nilsson på damesiden og Emil Brandsdal gikk seirende ut av. Vi gratulerer, og takker samtidig Konnerud I.L. og FIS World Cup for å lage nok en strålende fest i byen vår.

Vil du ha mer skiglede, og vil helst ikke vente til 07. mars neste år? Kun en kort togtur unna inviterer Vikersund til hopp-action i verdens største skiflygingsbakke neste helg. Les mer om arrangementet her.

Image uploaded from iOS (2)

Kjøpt billetter?

Vi passerte under et halvt år til Elvefestivalen 2017 forrige uke, og billettsalget til konsertprogrammet ligger foran alle rekorder i løpet av vår 21 år lange historie. Stas! Har du sikret deg pass til sensommerens vakreste eventyr? Ikke? Vær litt fredags-spontan og gjør det nå. God helg!

KimogJanove

Kom på frivilligtreff på torsdag!

I samarbeid med Skisprinten arrangerer vi felles treff for frivillige fra begge arrangementer! Det skjer førstkommende torsdag kl 18:30 på Union Scene. Alle er velkomne til å komme, fokus er sosial hygge og et spennende foredrag om hvorfor du bør være frivillig og hvordan du kan få enda mer ut av å være frivillig. Les mer om arrangementet her og meld deg på ved å sende navnet ditt til frivillig@elvefestivalen.no.

16904931_1373122189428797_6238944003990519839_o

Studentglede

Vi gleder oss over at det kommer stadig flere studenter til byen, og denne uka sprakk gladnyheten om at 192 nye studenthybler står klare fra høsten på Øvre Sund! Flere krypinn er også i planene kommunalt. Skal du studere, og er nysgjerrig på Drammen? Sjekk ut alle tilbudene til Høgskolen i Sørøst-Norge, Campus Drammen her og husk søknadsfrist 15. april. Får du studieplass, er det altså nå gode muligheter for å også få en rimelig bolig!

Image uploaded from iOS (1)

Hva skjer?

I tillegg til Johan Halvorsen Musikkfest er det mange andre gode kulturopplevelser å se fram til de nærmeste dagene. Vi vil trekke fram:

  • Splitkonsert: Mari Hajem + Ida & Andrea // Lier Kulturscene i kveld. To av Liers største talenter inviterer til dobbelkonsert i nabokommunen. En strålende anledning til å ta turen ut i eplebygda – to meget lovende artister i pop-sjangeren! Les mer her. 
  • “Vi elsker ABBA” har gått sin seiersgang så langt denne uka på Drammens Teater. Siste muligheter til å se showet er i kveld og i morgen – ta turen for å se Inger Lise Rypdal, Rita Eriksen mfl hylle svenskene og synge med til “Waterloo”, “Money Money”, “Dancing Queen” og alle de andre perlene. Info og billetter her. 
  • Sist, men ikke minst, anbefaler vi nok en tur ut av Drammen, og til Mjøndalen Samfunnshus hvor Mjøndalen Barne- og ungdomsteater setter opp Roald Dahls klassiker “Charlie og sjokoladefabrikken”. Ryktene tilsier at alle med barn kan glede seg til en morsom opplevelse i sjokoladefabrikken. Les mer her!

Skjermbilde 2017-03-10 kl. 13.21.55