Soul Buddies

Soul Buddies

Union Brygge lørdag 26.08.17, klokken 15:00

Fult trøkk med soul og rockeklassikere!

Bandet har holdt på siden 2005, og består av åtte garvede musikere fra Drammen og omegn. Forløperen til bandet var instrumentalbandet Jazz & git., som ble etablert i 1983 av Tore Bermingrud (trompet), Hans Chr. Holm (bass) og Tore Nilsson (gitar).

Besetningen ble gradvis utvidet, og nådde dagens åtte da bandet spilte på den nyetablerte Buddy Scene i 2005. I tillegg til de tre opprinnelige består bandet nå av Rune Drangsland (vokal), Dagfinn Berge (sax), Kjetil Johansen (trombone/tuba), Asle Sjørbotten (piano) og Trond Pedersen (trommer). Repertoaret gled etter hvert over fra jazz til mer blues, soul og rock. Dette kombinert med at bandet har spilt regelmessig på Buddy siden 2005 medførte navnendring til Soul Buddies i 2007.

Repertoaret er variert og omfatter soulklassikere fra Eddie Floyd, Wilson Pickett, Sam & Dave, Curtis Mayfield osv., låter av blueslegender som Elmore James og Muddy Waters, en god del Blood, Sweat & Tears-klassikere, til og med Bob Dylan-låter i egen vri, alt ispedd en og annen egenkomponert låt innen jazzrock/latingenren. De fleste blåsearrangementene skriver også bandet selv. Mange vil kjenne igjen en del av bandets musikk fra Commitments- og Blues Brothers–filmene; disse har jo i likhet med Soul Buddies hentet sin inspirasjon fra de originale soulartistene!

Hver for seg har bandmedlemmene spilt i opptil 30-40 år, med erfaring fra varierte sammenhenger som jazz-og popband, storband, korps, symfoniorkestre og kirkemusikk – flere av medlemmene har også erfaring som dirigenter, instruktører og solister.

Sjekk ut www.soulbuddies.no for mer info.

Her blir det garantert herlig stemning:-)