Raga Rockers

Raga Rockers

Gamle Kirkeplass fredag 25.08.17, klokken 20:00

Raga Rockers har levert musikk med et unikt og personlig uttrykk siden 1982 og regnes som én av de fire store i norsk rock.

Med bitende rockepoesi traff Michael Krohn og resten av gutta i Raga Rockers tidlig det norske folks rocke- og pønkehjerter, og har gjennom sin 35 år lange karriere satt et markant preg på musikkhistorien. Som et av landets største og viktigste rockeband har de over 17 album i ryggen, og trekker fortsatt fulle hus den dag i dag. Med allsangklassikere som ”Noen å hate” og ”Hun er fri” fortsetter Raga å glede både nye og gamle rockehoder landet rundt.

Etter å ha sprunget ut av punk-miljøet så Ragas første plate dagslys allerede i 1983. “The return of the Raga Rockers” inneholder en rekke klassikere, blant annet “Gamle damer”, “Drept kjendis”, “Komplex”, “Trist at det skulle ende slik” og “Når knoklene blir til gele”. Da Tore Berg ble medlem i Raga i 1984 ble det som blir omtalt som den aller største plata for Raga-fansen spilt inn. “Maskiner i Nirvana” ble utgitt i begynnelsen av 1985, og selv sa Krohn om utgivelsen: “Jeg prøvde å belyse hva som hindrer folk i å være seg selv, hvilke underbevisste krefter som spiller inn på oppførselen vår.” Store Raga-klassikere som “Blakk”, “Ekspander eller dø” er blant de velkjente låtene på albumet.

I 1987 ble plata “Varme Dager” sluppet, med et bredere lydbilde enn de to første platene til glede for alle rock´n roll-elskere. Publikumsfavorittene “Morgenraga”, “Schwong”, “Radiator” og “Sannsynligvis ingenting” er å finne på plata, og instrumenter som synth og saksofon er fremtredende på flere av låtene.

Likevel var det med plata ”Forbudte Følelser” i 1988 at folk for alvor begynte å få øyene opp for Raga Rockers. Noen av tekstene skrevet av Krohn går inn i historiebøkene som de største lyriske verkene på norsk. Etter en kortvarig oppløsning av bandet i 1994, var det virkelige comebacket sommeren 1995 på Kalvøya-festivalen. Der sto Raga på scenen med legendariske Ramones, og leverte ett show som vil gå ned i historiebøkene som det beste Raga noensinne har spilt.

I fjor kom cd- og vinylboksen ”Sannhet på boks” – til stor glede for sitt hengivne publikum. Biografien ”The Raga Saga” ble utgitt samme året, og beskriver den unike historien og posisjonen Michael Krohn og resten av bandgutta har hatt i norsk rock. Med hundretalls av konserter i ryggen er Raga-gutta Michael Krohn, Jan Kristiansen (trommer), Hugo Alvarstein (tangenter/gitar), Eivind Staxrud (gitar) Arne Sæther (tangenter) og Livio Aiello (bass) blitt mestere i sitt felt.

Snart inntar de Gamle Kirkeplass under Elvefestivalen i Drammen med sine folkekjære låter. Gjør deg klar til årets konsert med ekte norske rockelegender!