Postgirobygget

Postgirobygget

Gamle Kirkeplass fredag 24.08.18, klokken 18:00

Eventyret til nasjonalskatten Postgirobygget begynte på NTNU i Trondheim i 1994. Den gang begynte det hele som coverbandet The Pissed Off Sons og debuten var på kulturfestivalen Ruka ’94. Det samme året spilte Arne Hurlen inn en CD med 23 egenkomponerte låter, som ble utgikk under navnet Postgirobygget.

I 1995 ble rockelegenden Åge Aleksandersen presentert for musikken til Hurlen og i samarbeid med plateselskapet Norske Gram var det ingen tvil om at dette var noe å satse på. Bandet besto nå av Hurlen, Nils Petter Time (gitar), Øyvind Kolset (keyboards), Gunnar Westgaard (bass) og Erik Widding (trommer). Bandet ble raskt selve definisjonen på unik sommerstemning og albumet Melis (1996) holdt seg så lenge på landets salgslister (mer enn 70 uker på toppen av VG-lista) at gruppens neste CD måtte utsettes.

Per dags dato har Postgirobygget holdt over 1000 konserter, gitt ut ni album, og solgt rundt 600 000 fysiske eksemplarer. Gruppen har nå med seg Daniel Hovik (tangenter), Per Sarin Madsen (trommer) og Nicolai Hauan (bass) og sammen utgjør de et av Norges aller beste live-band.

For de aller fleste av oss er Postgirobygget lyden av sommer, og man trenger knapt å pugge tekstene på klassikere som ”Idyll”, ”  En solskinnsdag” og ”Sløv uten dop”.

2016 markerte gruppas 20 års jubileum, og en rekke festivalopptredener de siste årene vitner om at Hurlen & co fortsatt har masse kjærlighet å gi til folket!

Når nasjonalskatten Postgirobygget tar turen til Elvefestivalen er det rett og slett nostalgi, glede og idyll som står på agendaen.