OnklP & De Fjerne Slektningene

OnklP & De Fjerne Slektningene

Gamle Kirkeplass lørdag 26.08.17, klokken 20:00

De er et sensasjonelt unntak fra regelen i den utskjelte sjangeren rap-rock. Blodtørstig asfaltrock og gatesmart rap er hovedingrediensene i det giftige brygget som utgjør OnklP & De Fjerne Slektningene. Hiten “Styggen på ryggen” ble omtalt som årets viktigste låt i 2015, de har vært sammenhengende radiolistet siden debuten – og live river de rett og slett ned hele blokka.

OnklP, også kjent som Pål Tøien, har siden 2002 vært en av Norges udiskutabelt beste og mest respekterte rappere. Sammen med kompisen Johnny Engdal Silseth – Jaa9 – begynte han å boble opp som noen av landets mest interessante spyttere rett etter årtusenskiftet. Etter en kort periode i kollektivet Dirty Oppland fikk duoen Jaa9 & OnklP kommersielt gjennombrudd med albumet Sjårebrymæ i 2004, som blant annet ble belønnet med Alarmpris. Gutta har seinere gått sin seiersgang med bangers som “Fredag”, “Glir Forbi”, “Stank Ass Ho” og legendariske liveshows, i tillegg til å gjeste artister som Tungtvann, Diaz, Joddski og mange flere.

I 2012 gjestet han Norges daværende mest populære rockeband Oslo Ess på låta “Fritt Fram”, som ble til en av bandets største livefavoritter, og igjen førte til at OnklP ble et stadig fastere innslag på turneene til bandet. Og det var i en turnébuss på tur med Oslo Ess at ideen til OnklP & De Fjerne Slektningene oppsto. Inspirert av lydbildet på “Fritt Fram” ble debutalbumet “Slekta” til før noen visste ordet av det, og med kanonkula “Panderosa” tapetsert på hitlistene til landets radiokanaler var et nytt favorittband født for svært mange nordmenn – i dag bedre kjent som bare “Slekta”.

Mange har inntrykk av OnklP, både sammen med Jaa9, solo og med Slekta, som en party-rapper og en glad gutt. Men; Asker-gutten har samtidig alltid hatt en skarp penn, som har tatt for seg mørke temaer som dop, depresjoner og død, og skildret skyggesidene av samfunnet. Og det var nettopp denne siden av OnklP som skulle gjøre bandet til allemannseie. Singelen “Styggen på ryggen” skar inn i folkesjela med skarp knivsegg og ble kåret til “Årets viktigste låt” av et samlet presse-Norge. Sangen er en mørk fortelling om rapperens eget personlige helvete med en av de sterkeste tekstene i norsk musikkhistorie. Den hudløse og modige utgaven av OnklP ble ytterligere forsterket av deltakelsen i “Hver gang vi møtes” på TV2 våren 2015, hvor fredagstaco-publikummet fikk se innsiden av en sjarmerende, ung ordkunstner som leverte fantastiske coverversjoner av blant annet Inger Lise Rypdal og D.D.E.

Derfra har det gått én vei – til topps! “Slekta” har vært sammenhengende playlistet på radio så lenge noen kan huske, de er noe av det nærmeste du kommer et helt sikkert kort for å selge ut shows på små og store scener og festivaler – og leverer konserter så heseblesende, dampende heite og ildsprutende som du får dem.

Alle som så OnklP & De Fjerne Slektningene på Papirhuset i mars vet hva vi snakker om. Blodtørstig asfaltrock med gitar, bass, trommer og myyye orgel, med hiphop-Norges aller beste rapper som cruiser oppå en vegg av lyd med stor selvtillit, skarphet og sexyness.
For å sitere “Panderosa”: de kommer til oss for å rive ned hele blokka!