Nico & Vinz

Nico & Vinz

Gamle Kirkeplass lørdag 25.08.18, klokken 22:45

Nicolay Sereba og Vincent Dery ble først kjent da de slapp mixtapen ”Dreamworks:Why not me?” i 2010 under navnet Envy. Kort tid etter ble rapduoen fra Oslo kåret til Ukas Urørt på NRK P3, og blant annet invitert til å opptre på By:Larm.

Det store gjennombruddet var i 2011 med hitlåten «One Song». Låten førte duoen rett til både Øya, Hove- og Slottsfjellfestivalen, og musikkvideoen til låten vant Spellemannprisen i 2011. Det viste seg å være større ting i vente for den energiske duoen, og i 2013 var de blant artistene som opptrådte under Nobels Fredspriskonsert i Oslo Spektrum.

I 2014 byttet gruppen navn til Nico & Vinz og slapp albumet “Black Star Elephant”. Albumet fikk fantastiske anmeldelser og gjorde suksess både her i landet og internasjonalt, i tillegg til å bli nominert i klassen popgruppe under Spellemannprisen 2014. Duoen ble også kåret til Årets spellemann under utdelingen.

De siste årene har duoen sikret seg enorm global suksess mye takket være superlåten «Am I Wrong». Låten herjet hitlistene verden over og nådde helt opp til fjerdeplass på Billboard-lista.

De siste årene har de blant annet opptrådt på kjente amerikanske talkshows som Late Show med David Letterman, The Ellen Degeneres Show og Jimmy Fallon, samt bidratt med underholdning til den årlige julegrantenningen i Det hvite hus. Her fikk popduoen både spille og danse med ingen ringere enn den tidligere amerikanske presidenten Barack Obama. De har turnert verden over og holdt konserter i over 25 land, med både Madison Square Garden, London O2 og Marine Stadium i Tokyo på listen.

Duoen, som i dag har base i Los Angeles, har i løpet av de siste årene samarbeidet med en rekke kjente stjerner. Duoen samarbeidet blant annet med superstjernen Bebe Rexha og rapper Kid Ink på låten «That’s How You Know». Låten har skutt seg til topps på flere av verdens hitlister og har over 118 millioner avspillinger på Spotify så langt. De har også opptrådt på en rekke av de store amerikanske talkshowene, som David Lettermans «Late Show», The Ellen Degeneres Show og Jimmy Fallon.

Lørdag 25. august inntar de Gamle Kirkeplass, og vi kan garantere en rekke kjente hits fra de talentfulle gutta i den energiske duoen!