Mikhael Paskalev

Mikhael Paskalev

Gamle Kirkeplass fredag 25.08.17, klokken 22:30

Mikhael Paskalev har på rekordtid etablert seg til å bli det heteste navnet innenfor indiepop-sjangeren. Den halvt bulgarske/ halvt sunnmørske artisten ble det store framtidshåpet i norsk musikk da han vant NRKs prestisjetunge konkurranse Urørt i 2012, og det var med hitlåten “I Spy” at han for alvor ble satt på det norske musikk-kartet. Musikkvideoen til den platinumselgende låten har per dags dato over 2 millioner visninger på Youtube og Vimeo.

Siden dette har han hatt stor suksess med blant annet singelen “Jive Babe”, etterfulgt av en rekke glimrende låter. Det svært etterlengtete debutalbumet “What’s Life Without Losers” ble sluppet i 2013 til strålende kritikker. Dagbladet omtalte blant annet albumet som “en plate proppet med varme, eufori og mest av alt ærlig og godt låtskriver håndverk.” Albumet ble Spellemannsnominert som både Årets nykommer og Årets musikkvideo.

Inspirert av navn som Paul Simon og Tom Waits byr musikken til Paskalev på catchy og alternativ country-rock. Han begeistrer med å trekke de store linjene tilbake til 60- og 70-tallets beste popmusikk, og har vært ekstremt ettertraktet som liveartist de siste turnésomrene. På festivaler som Øya, Hove og Slottsfjell har publikum satt sin elsk på den svært talentfulle 29-åringen, og siden debuten har Paskalev spilt på utsolgte klubber fra nord til sør i landet. I 2013 holdt han over 100 konserter, og da hadde musikkeventyret til den norske artisten så vidt tatt fatt.

Paskalev hatt svært stor internasjonal suksess helt siden han ble først lansert utenfor Norge i 2014. I Australia var blant annet låten ”I Spy” en av de mest spilte låtene på den velkjente radiokanalen Triple J. Suksessen har vært tett etterfulgt av utsolgte show i UK, Frankrike, Tyskland, Nederland, Australia og USA. Publikum verden over kan rett og slett ikke få nok av musikken til Paskalev.

I vinter leverte han nok en solid hit med den catchy låten “Witness”. Vi gleder oss til høy sjarmfaktor når det norske talentet tar turen til Drammen med sitt sprudlende band, fredag 25. august.