Madcon

Madcon

Gamle Kirkeplass lørdag 25.08.18, klokken 21:30

For Oslogutta Yosef ”Critical” Wolde-Mariam og Tshawe ”Kapricon” Baqwa startet Madcon allerede så tidlig som i 1993. Likevel debuterte ikke duoen på plate før i 2000, blant annet med singlene «God Forgive Me» og «O.C. (Oslo City)».

Samarbeidet på Paperboys-låten ”Barcelona” ble et av duoens aller første høydepunkt. Sammen med Vinni ble Madcon en del av kollektivet Alien Allies Recordings, og det var under denne at Madcons debutalbum ”It’s All A MadCon” ble utgitt i 2004. Det gikk ikke lang tid før albumet sikret seg en Spellemann i kategorien hip hop/ R&B, og det var tydelig at Madcon-eventyret så vidt hadde begynt.

Det virkelige store gjennombruddet ble med superhiten ”Beggin’” i 2007, en låt som raskt gjorde Madcon til en av Norges mestselgende hiphopgruppe gjennom tidene.

I året som fulgte herjet låten hitlistene i Europa, solgte seks ganger til platina og duoen var på alles lepper og i alles ører også i årene som fulgte. Deretter gikk det slag i slag, blant annet med oppfølgeralbumet ”So Dark The Con Of Man”, som solgte til dobbelt platina og ble hedret med to spellemannspriser.

Albumet ”An InCONvenient Truth” med superhiten ”Liar” sanket enda et par Spellemannpriser før det hele ble toppet i 2010 med en spektakulær opptreden med låta “Glow” under Eurovision-finalen.

Store internasjonale stjerner hadde nå for alvor fått øynene opp for duoen, og på albumet “Icon” fra 2013 bidrar blant annet Kelly Rowland, Snoop Dogg og Rick Ross.

Singelen “One life” feat Kelly Rowland har forøvrig over 19 millioner views på YouTube og har solgt til multiplatinum.

Madcon er kjent for å få publikum til å koke over av god stemning, og fra scenekanten leverer de med grenseløs energi som må oppleves for å kunne forstås.

Med langt over 167 millioner (!) streams på Spotify fortsetter blant annet ”Don´t Worry” å spre glede på tvers av landegrenser. For det er nettopp denne usedvanlige evnen til å spre glede gjennom musikken som gjør Madcon unik i norsk musikksammenheng. Det er rett og slett umulig å ikke bli revet med når disse gutta står på scenen!

Madcon fortsetter suksessen og er for tiden aktuelle med det rykende ferske albumet ”Contact Vol. 2”. Dagbladet trillet en femmer, og omtalte det blant annet som ”deres beste album til dags dato.”

Det er utvilsomt mye spennende i vente fra superduoen i 2018, og lørdag 25. august har Drammen en helt uforglemmelig konsert i vente.