M.I.A. (UK)

M.I.A. (UK)

Gamle Kirkeplass lørdag 26.08.17, klokken 23:30

Britisk-tamilske Mathangi «Maya» Arulprugasam, bedre kjent under artistnavnet M.I.A., pangstartet karrieren sin allerede i 2003. Da bergtok hun både publikum og bransjen med sin første singel ”Galang”. Siden den gang har ikke bare poptalentet utviklet seg til å bli en av klodens mest nyskapende innen urban musikk, men også en av de mest betydningsfulle artistene verden har å by på per dags dato.

Debutalbumet Arular er omtalt som en av tiårets desidert beste og mest omtalte utgivelser. Også oppfølgeralbumet Kala, oppkalt etter hennes mor, bød på unike produksjoner med bidrag fra blant andre Diplo, Afrikan Boy og Timbaland, kåret til ett av 2000-tallets ti beste album av Rolling Stone.

Likevel var det låtbidraget ”Paper Planes” til filmen Slumdog Millionaire i 2009 som virkelig skulle sette sitt preg på musikkhistorien. Ikke bare ble superhitten mottatt med strålende kritikker verden over, men låten ble også nominert til en Oscar. Den rytmesterke singel-bangeren ”Bad Girls” vekket oppsikt da den ble sluppet i 2012, mye på grunn av den svært omtalte musikkvideoen som fulgte låten.

Med viktige politiske budskap, attitude få kan måle seg med og en stil som har definert moderne urban musikk, skiller M.I.A. seg ut fra andre superstjerner. Hun er en ekte revolusjonær omtalt som en av verdens 50 viktigste personer av TIME Magazine i deres “TIME 100-kåring”. Med over en milliard avspillinger på nett er det tydelig at denne dama vet hva hun driver med, og hun fortsetter stadig å både overraske og glede hennes lojale og stadig voksende fanskare.

Hun har stått på scenen i den berømte pausen under Superbowl sammen med både Madonna og Nicki Minaj. Snart kommer hun til Drammen for å snu byen på hodet og sette et gnistrende punktum i nattemørket.

Vi gleder vi oss til en spektakulær opplevelse i nattemørket, lørdag 26. august.