Kim Larsen & Kjukken (DK)

Kim Larsen & Kjukken (DK)

Gamle Kirkeplass fredag 25.08.17, klokken 21:40

Eventyret til danskenes nasjonalskatt, Kim Larsen, begynte allerede på 70-tallet, da han debuterte som frontfigur i bandet Gasolin. Siden har den folkekjære artisten etablert seg som et av de største rockeikonene i Skandinavia, og den sjarmerende stemmen har fulgt mange av oss opp gjennom livet, helt siden barndommen.

Kim Larsen-feberen i Norge spredte seg for alvor under det kortet forsøket på å oppnå internasjonal suksess med låtene Jungle Dreams (1981) og Sitting On A Time Bomb (1982). Fire Gasolin-album havnet på VG-listen Topp 20, pluss noen av Kim Larsens egne utgivelser, før Larsen vendte fokuset til å kun synge på dansk. Det er da også Larsen på dansk, med sine finurlige tongue-in-cheek-betraktninger, som vi i Norge har lært oss å elske, med monsterhiten “This is my life” som et av unntakene på engelsk.

“Midt på natten” (1983) ble tidenes utvilsomt mest solgte album i Danmark med 45 uker på albumlista, mye takket være radiofavoritten Papirsklip. Dansken var også rolleinnehaver og manusforfatter i filmen med samme navn som plata.

Larsens nåværende band, Kjukken, ble dannet i 1995 i Odense. Bandet består av toppmusikerne Karsten Skovgaard på gitar, bassisten Jesper Haugaard og Jens Langhorn på trommer. Sammen har de danske drengene sluppet ni album og to konsert-DVDer, hvorav deres 1996-debutalbum ”Kim Larsen & Kjukken” klatret til topps på alle musikklistene i Danmark.

I løpet av deres mer enn 40 år lange karriere har gruppen sluppet en stor samling av hjemlig pop og rock, med hits som blant annet inkluderer “To som elsker hinanden”, “På Vagt for Dronningen”, “Kommer Hjem”, “Sig Det Med Blomster “,” Der Er En Sang ” og ” Luft Under Vingerne.”

Den karismatiske dansken og bandet har turnert i Skandinavia de siste årene, og når publikumsfavoritten nå returnerer har han med seg et bredt utvalg av slagere i kofferten. Det er duket for legendarisk rock på dansk som både treffer og gleder folk på tvers av alle aldre – så her er det bare å finne frem sixpencen og glede seg til et gjensyn med dansken med den “brede kjeft”.