Jimi Somewhere

Jimi Somewhere

Gamle Kirkeplass fredag 25.08.17, klokken 18:00

Han danket ut 1300 artister og fikk spille på by:Larm i mars, gjorde en fantastisk oppvarmingskonsert for Sondre Lerche på Union like før, og har imponert mange med sin spennende blanding av urban, indiepop og hiphop. 18 år gamle Jimi Somewhere fra Øvre Eiker har på rekordtid blitt et navn å virkelig se opp for, både på den internasjonale muskkscenen og her hjemme. Det er en stor glede å kunne la en av de mest spennende lokale talentene på mange år få åpne dag 1 på Elvefestivalen 2017!

Med Soundcloud-EPen «MEMORIA» har Ormåsen-gutten Jimi Somewhere, som fortsatt går på videregående skole, generert titusenvis av avspillinger uten noe annet apparat enn seg selv og gode venner. NRK P3s Urørt-redaksjon har frontet musikken hans, og i mars spilte han på By:Larm i Oslo, etter å ha blitt plukket ut foran over 1300 andre søkere. Med inspirasjon som spenner fra helten Jimi Hendrix til mye ulik hiphop overrasket og han imponerte de fremmøtte, og Musikknyheter.no beskrev han blant annet som en ”utadvent, utradisjonell, unik unggutt” og at han ”står for noe veldig spennende og forfriskende utradisjonelt”.

Som sin første offisielle singelutgivelse noensinne slapp Benjamin Schandy, som han egentlig heter, «Escape» (feat. Kyle Ennui)» 24. februar. Den drømmende vakre poplåta er bokstavelig talt spilt inn på gutterommet, nærmere bestemt på rom 305 på Tyrifjord Videregående skole.

Musikkvidoeen til samme låt hadde verdenspremiere hos den anerkjente bloggen Pigeons & Planes, som du kan se her:

http://pigeonsandplanes.com/music/2017/03/jimi-somewhere-escape

Det kommer mer musikk fra Jimi Somewhere og hans faste produsentmakker Milo Orchis i løpet av året – og vi gleder oss!

Foruten by:Larm valgte Sondre Lerche ut Jimi Somewhere som oppvarmingsartist på sin «Pleasure»-turné i vår, deriblant to magiske konserter på Union Scene i Drammen og på Energimølla i Kongsberg. På Elvefestivalen får du se begge to! Gled deg til melankolsk og dansbar indiepop, hiphop og R’n’B fredag 25.08 kl 18:15.