Janove

Janove

Gamle Kirkeplass lørdag 26.08.17, klokken 21:30

En ting er helt sikkert – det hadde ikke vært noe Janove uten Kaizers, og ingen Kaizers uten Janove. For de fleste av oss er låter som “Ompa til du dør” og “Hjerteknuser” slagere vi sent vil glemme, og som har satt sine spor i norsk musikkhistorie. Sammen med Geir Zahl fikk Janove Edvard-prisen i 2002, i klassen populærmusikk – rock for Kaizers-albumet Ompa til du dør. Albumet lå på VG-lista Topp 40, i 52 uker.

Karrieren til rockelegenden fra Stavanger begynte da han møtte flere av de andre medlemmene i Kaizers Orchestra under musikklærerutdanningen på Lærerhøyskolen på Landås i Bergen. Der startet Janove og Geir Zahl Bandet gnom, som senere førte til Kaizers Orchestra, hvor han var vokalist og låtskriver.

Siden den gang har den særpregede stemmen til den folkekjære artisten skutt seg inn i alles hjerter.

Kaizers-eventyret tok en pause i 2013, og 41-åringen har brukt tiden etter bandet på å investere all tid og sjel i egne selvskrevne låter.  Solokarrieren til Janove begynte allerede så smått i 2004 med singer-songwriter-albumet “Francis’ Lonely Nights”. I januar 2016 ble publikummet på Spellemann-showet i Oslo Spektrum introdusert for helt ny Janove-musikk, med låta «Regnbuen treffer oss ikkje lenger».

Senere er hits som «Marlene» og «Aldri La De Tru De Er Bedre Enn Deg» blitt sluppet. Dette er til glede for både gamle og nye fans, som får et dypdykk i Janoves helt spesielle og musikalske univers. I februar 2017 slapp han resten av de 13 nye, glimrende låtene fra rockealbumet “Artisten og Marlene”.

I mars fikk over 7000 forventningsfulle fans med sommerfugler i magen, oppleve et splitter nytt liveshow som solgte ut i rekordfart fem måneder i forkant.

På scenen har Janove med seg et stjernelag av norske og svenske musikere; blant annet bassist Gulleiv Wee fra The September When, Mattias Hellberg (gitar), Micke Lohse (tagenter) og Børge Fjordheim (Morten Abel, Cloroform, Sivert Høyem) på trommer.

Det er bare å begynne å glede seg til 26. August, når Gamle Kirkeplass blir inntatt med surrealistisk rock’n’roll, groovy poplåter og et killer liveshow – i ekte Janove-stil.