Ina Wroldsen

Ina Wroldsen

Gamle Kirkeplass fredag 25.08.17, klokken 23:15

Låtskriver for Britney Spears og Calvin Harris, dommer på Idol, og nå også ekte popstjerne. Veien fram til stjernestatus som soloartist har vært lang, men velbrukt for Ina Wroldsen. Med ”Lay It On Me” og ”Aliens (Her er jeg)” friskt i minne var det ingen tvil om at hun burde spille på Elvefestivalen en gang, men etter en fantastisk, utsolgt konsert på Union i april var det ikke lenger noen tvil – vi måtte få Ina Wroldsen til å avslutte fredag kveld på Gamle Kirkeplass i august.

Sandefjord-jenta startet sin karriere som artist, men begynte raskt å skrive musikk for andre artister og ble kjent som en av verdens fremste sangsmeder allerede i svært ung alder. Innen dette yrket har hun hatt stor suksess og er i dag en av de mest ettertraktede på sitt felt. Hun har mottatt flere BMI/ASCAP-priser for sitt arbeide og har også vært nominert til flere BRIT Awards og Spellemannspriser. Artister som Calvin Harris, Shakira, Jess Glynne, Clean Bandit, Sean Paul, Demi Lovato, Britney Spears, Anne Marie, The Pussycat Dolls, Shontelle, James Arthur, Leona Lewis, Little Mix, The Saturdays og One Direction har benyttet seg av hennes låtskrivertalent.

I de siste årene har Ina bestemt seg for å satse som artist igjen – og det er det mange som er glade for! Sammen med islandske Arnthor Birgisson etablerte hun i 2012 elektropop-duoen Ask Embla, og i 2013 ga de ut albumet Northern Lights, som ble et av årets mest strømmede album. Singler som ”Fathers Eyes” og ”Cry Baby” ble store radiohits her hjemme. Hun har siden det fortsatt sin karriere under eget navn og gitt ut singlene “Aliens (Her er jeg)” (2014), “Rebels” (2015) og senest ”Lay it on me” i april 2016. Sistnevnte var et samarbeid med den Drammensgutta i Broiler, og klatret raskt til nr 2 både på Spotify og VG-lista.

I 2015 valgte selveste Calvin Harris & The Diciples å gi ut Inas låt ”How Deep Is Your Love” med hennes demovokal. Man skal vel ha levd under en stein de to siste årene for å ikke ha fått med seg denne låta – en verdenshit uten like, som hun også fikk fremføre sammen med Harris selv på Jimmy Fallons Tonight Show. Senere har hun også vært vokalist for andre berømte DJs, inkludert Sigma og nå sist Martin Solveigs single ”Places”. Det siste året har Ina virkelig nådd ut til det brede lag som dommer i den norske versjonen av Idol. Med sin genuine interesse for musikk og for å finne og utvikle nye talenter, har hun begeistret, provosert og sjarmert de aller fleste.

I april presterte hun å selge ut Union på første forsøk, og vi ble så vanvittig imponert over konserten at det ikke var noen tvil – Ina må avslutte fredag 25.08 på Gamle Kirkeplass. Gled dere til en magisk stund under nattehimmelen!