Gyldenløwe Brygge Swing Ensemble

Gyldenløwe Brygge Swing Ensemble

Bragernes Torg søndag 27.08.17, klokken 15:45

Gyldenløwe Brygge Swing Ensemble kommer fra Drammen.
Orkesteret spiller New Orleans gladjazz og andre låter som swinger. Dette er en gjeng glade musikanter som har kjørt mil etter mil på den musikalske landeveien. Orkesteret har spilt på diverse jazz-kaféer og større events. Hver høst legger de også turen til Spania, for å spille på de norske Sjømannskirkene og nordiske foreninger. Låter som Bourbon Street Parade, West End Blues, Twelfth Street Rag, Corina, Creole Jazz og Summertime, skaper glede over alt. Orkesteret består av medlemmer fra Drammen, Asker, Modum og Nedre Eiker.

 Gyldenløwe Brygge Swing Ensemble består av fra venstre:

Steinar Leite tuba. Utdannet fra Norges Musikkhøgskole. Steinar har komponert teatermusikk og vært musiker ved Nationaltheatret. Han trakterer også trekkspill.

Runar Gustavsen banjo. Startet sammen med Steinar i 1963 og har således 50 års erfaring med strenger i alle fasonger. Han spiller også tenorsax og klarinett.

Steinar Hannevig klarinett og tenorsax i tillegg til sine bi-instrumenter som gitar, bass og keyboard. Steinar startet med dansemusikk i 1963 og avtjente verneplikten i Gardemusikken.

Roger Frostad keyboard. Som tangentmann hadde Roger også sitt eget enmannsorkester i nærmere 15 år.

Bjørn Skjelbred trompeter i Drammen Symfoniorkester.

Arvid Tangerud trombone. Trombonisten fra Asker har spilt gla’jazz i en mannsalder. Tidligere også med i SwingIt og Borgen Oldis.

Erik Fingalsen trommer, som han spiller på både her og i Drammen Symfoniorkester. Erik begynte på trommer sammen med Jonas Fjeld på 60-tallet. Erik spilte også på sine trommer i Gardemusikkens Storband i ’74