Elsa & Emilie

Elsa & Emilie

Gamle Kirkeplass lørdag 26.08.17, klokken 19:30

Det er gått tre år siden Elsa & Emilie bergtok den norske musikkverdenen med det spellemannsnominerte debutalbumet ”Endless Optimism”. De da 16 år gamle jentene fra Haugesund sjarmerte mange med sine karakteristiske harmonier og komplette lydbilde. Foruten tung spilletid på radio, fikk singelen en rekke store TV-opptredener og plasseringer i filmer og serier. Alle som har fulgt med på NRK-suksessen ”Skam” har bevisst eller ubevisst lagt sin elsk på hiten ”Run”, streamet over tre millioner ganger.

Jentene har skrevet låter sammen siden de var 13 år, og de to unike talentene ble dyrket fram blant annet gjennom UKM (Ung Kultur Møtes). Sammen byr de på storslåtte og behagelige stemmer, som legger seg fint over stemningsfullt lydbilde, noe publikum på blant annet Bylarm har fått oppleve.

I august slapp 20-åringene sin første singel fra deres andre album ”Kill Your Darlings”. Med den mystisk, suggerende låten “Au Volant” legges tolkningen i lytterens hender. Her er det tydelig at Elsa & Emilie har vokst sammen med musikken, og de presenterer et noe mørkere lydbilde. Singelen gikk rett inn på listen til P3 og en rekke andre kanaler. Den fikk også internasjonal oppmerksomhet og fant veien helt til #3 på det anerkjente trendbarometeret Hype Machine.

Duoens andre album ”Kill Your Darlings” ble sluppet i januar i år. Dette er et gjennomført album med ni sterke låter skrevet av Elsa & Emilie og produsert av Kristoffer Bonsaksen fra Propeller Music (Emilie Nicolas, Lugn, Bendik, Highasakite). Albumet er blitt mottatt med strålende kritikker og den internasjonale interessen for den norske superduoen fortsetter å øke.

I sommer er det Drammen og Elvefestivalen som står for tur for de talentfulle jentene. Det er med stor glede at vi kan ønske Elsa & Emilie varmt velkommen lørdag 26. august, for å synge oss inn i sensommerkvelden på Gamle Kirkeplass.