Drageoppvisning

Drageoppvisning

Elvebredden søndag 27.08.17, klokken 14:00

En av verdens beste drageflyvere presenterer et fantastisk drageshow ved Ypsilon.

Tidspunkt for show:

  1. LØRDAG kl.16.00
  2. SØNDAG kl.14.00

 

Ajaz Ul Haq kommer fra Pakistan og er utdannet biolog, og jobber nå som lærer. Da han var i Pakistan, jobbet han som forsker. I denne perioden fikk Ajaz mulighet for å jobbe sammen med noen forskere fra Japan og Kina. I deres selskap ble han interessert i noen kulturelle og kunstneriske aktiviteter som er ekstremt nyttige for samfunnsutvikling gjennom mental og fysisk utvikling av barn og ungdommer (noen ganger voksne også). Blant annet er det drage bygging og flyging.

Siden mange hundre år har drager store kulturelle, religiøse og underholdende verdier over hele verden. De er kjempe populære blant folk av alle aldrer. Hundrevis av drage festivaler blir organisert over hele verden hvert år. Disse festivaler drar til seg utallige folk.

I tillegg til kulturelle og kunstneriske verdier, har Drager også mange vitenskapelige og pedagogiske applikasjoner. Drager blir brukt som pedagogiske hjelpemidler med stor suksess fra skole til doktorgrad nivå i USA, Kina, Japan og mange andre europeiske land. De er en svært viktig og billig kilde for å lære og undervise prinsipper og begreper av matte, geometri, fysikk og aerodynamikk. Drage bygging, designing og flyging er en del av pensum i skoler, videregående skoler og universiteter i forskjellige land. NASA (National Aeronautisk and Space Administration) i USA har en spesial avdeling av drager. Fordi de studerer alle aerodynamiske prinsipper av romskipene sine gjennom drager på forhånd. I de siste tiårene har jeg utviklet mange forskjellige tekniker for å

  • Fly 100-500 drager på en snur
  • Fly drager med lys om natten
  • Avertering/Reklame med drager
  • Fotografering og video filming fra lufta med drager
  • Fly drager for vitenskapelig arbeid

Ajaz rekord er utrolige 504 drager på en snur. Det skjedde i Oslo i juni 2013. I ca. 10 år, har han observert forhold mellom Norsk klima og drage flygning veldig nært og har samlet verdens beste drage bygging materialer/stoffer som passer Norsk klima fra hele verden.

I løpet av Drammen Elvefestival, ønsker Ajaz å

  1. Fly drager i form av en bue over Drammens Elva nær Ypsilon Brua
  2. Fly ca. 200 Drager på en sonor nær Ypsilon Brua
  3. Lære barana å lage egene drager i Byparken (Pris. Kr.35-40. Det er bare kostnader for materialer. Jeg skal skaffe verdens beste drage bygging materialer). For det, trenger jeg en telt i Byparken.

 

Drage 2Drage 4

 

 

 

 

 

Dette vil du ikke gå glipp!