Daniel Kvammen

Daniel Kvammen

Gamle Kirkeplass fredag 25.08.17, klokken 21:05

Musikkeventyret til Daniel Kvammen begynte da han som tenåring var ansatt for å kontrollere skiheisen i et av Geilos mange alpinanlegg. Her fant Kvammen flyten i en langt finere mekanikk og skrev sine aller første låter.

Etter debutalbumet «Fremad i alle retninga» ble sluppet i 2015, var det tydelig at geilingens prioritering var riktig. Det tre ganger Spellemann-nominerte debutalbumet inkluderer monsterhiten «Du fortenar ein som meg» og fikk terningkast 5 i Dagbladet, Aftenposten, Adresseavisen, NRK P3 og Dagsavisen. Med ærlige og poetiske tekster tonesatt av kassegitar får vi et godt innblikk i Kvammens personlige tekstunivers. Albumet plasserte Daniel Kvammen for alvor på det norske musikkartet og dette viste seg å bare være begynnelsen for den kritikerroste 28-åringen.

Fra å ha vokst seg fra en introvert sanger og låtskriver til å bli en energisk popsanger, byr Kvammen på en glitrende lytteropplevelse. Etter en rekke utsolgte klubbkonserter og kritikerroste opptredener har Kvammen og hans fantastiske band opparbeidet seg solid rykte. Bare spør publikum på Øyafestivalen, Slottsfjell, by:Larm, Pstereo og en rekke andre festivaler.

Med sitt nye låtmateriale er alt lagt til rette for at euforien vil nå nye høyder i 2017. Den første smakebiten på Kvammens kommende album er singelen «Me dansar ikkje for moro skyld». Singelen ble valgt ut til Ukas låt av NRK P3 og samtidig også listet på NRK P13. På det kommende albumet ”Vektlaus” har Kvammen og produsent Even Ormestad utformet en mer elektronisk retning enn på debutalbumet. Resultatet er en rekke fengende låter det er umulig å ikke bli glad av.

Fredag 25. august er det duket for en strålende Kvammen-opptreden på Elvefestivalen!