Big Blind

Big Blind

Bragernes Torg fredag 25.08.17, klokken 18:00

Big Blind er en powertrio fra Drammen som koser seg i kjølvannet fra minst like kjente powertrioer som ZZ Top, Jimi Hendrix Experience, Cream, Mountain m.f. Vi tar gjerne små avstikkere til mer funky eller rootsbaserte kriker og kroker av musikkverdenen. Med Big Blind får du altså mange deilige, kjente låter fra rockehistorien i den røffe innpakningen låtene fortjener.

 

Christer Persson (må aldri forveksles med Christer Petterson!) er vokalist på brorparten av låtene og trakterer trommesettet akkurat slik det bør gjøres. Før han begynte i Big Blind har han gjort seg bemerket som trommemann i Jug Rock («The Black Box» fikk 6 på terningen) og Hurum og Røyken Storband. Han har også spilt med TNTs Ronnie Le Tekrø og superbassisten Frode Berg. Skulle det ryke en streng eller begynne å brenne i et sikringsskap er det beroligende å vite at han også har jobbet som tekniker for blant andre TNT, Omar Hakim, Jack in the Box og Gothminister.

Ken-Thomas Johansen, bandets nesten blinde bassist, spilte i powerduoen(!) Intet sett – Intet hørt, Monsters Unleashed, og er viseartist med eget one-man-band. Som låtskriver er han mannen bak singelen «Mørketidsdrøm». Som freelance-bassist har han turnert landet på kryss og tvers med alle mulige slags band, men har heldigvis maktet å styre klar av jazz og klassisk musikk. I Big Blind har Ken-Thomas, i tillegg til å spille noen av de villeste bassganger verden har hørt, et stort ansvar for orale tjenester, og da er det selvfølgelig synging vi tenker på.

Henning Remme trakterer gitaren og tar på seg ansvaret for gitar-riff og soli med både gruff og grums.  Han er (u)kjent fra Remme Brothers Band og Red Rockets, så ekstra morsomt er det for han å spille i et band med bandnavn som ikke begynner på R. Han kan også driste seg til å synge hvis det er behov for primitiv rock med rufsete vokal, og det er det jo gjerne. Ikke nok med det; har han også bidratt på til sammen fem cd-utgivelser med Remme Brothers Band, Erland Evjen og Signe Åsgård. Gitarister kan som kjent artsbestemmes etter sitt typiske gorillavrengtryne under soloimprovisasjon. Henning er intet unntak.

 

Big Blind er kokende fulle av spilleglede og dårlig humor, og gleder seg stort til å spille for akkurat deg!

Vi gleder oss 🙂